Actiuni derulate de Clubul Biciclistilor

Pe 03 septembrie 2010 ne aparea aici primul post intitulat "De ce Clubul Biciclistilor?". Raspunsul a ramas - si va fi intotdeauna - acelasi: pentru ca blogul nostru se doreste a fi in permanenta un loc de confluenta al ideilor ecologiste, materializate prin promovarea ciclismului urban si veloturismului, iar noi, biciclistii care ne-am reunit sub aceasta idee, dorim sa actionam in aceasta directie propusa.

In tot acest an scurs, ne place sa credem ca am dat si noi - cu modestele noastre forte - un mic imbold la miscarea velo din Romania. Si pentru ca suntem adeptii miscarii in aer liber in special in afara oraselor, am inceput sa organizam si sa invatam totodata cum este cu iesirile intre "sanii" naturii. Prima s-a numit destul de pompos veloexpeditia Arges Adventure, a avut loc pe 19 Septembrie 2010 si am fost 4 participanti. Tot in aceeasi zona si pe aproape acelasi traseu am mai participat si la actiunile noastre numite Padureanca, Ilfoveana, Hai-hui prin Ilfov.

From Padureanca - Ilfov

Dupa ce ne cam plictisisem sa dam roata prin aproape aceleasi locuri, ne-am dat seama ca nu abordam corect problema si trebuie sa renuntam la punctul de vedere micro care ne guvernase pana atunci. Astfel, am creeat un amplu program, numit "Descopera Romania pedaland", derulabil pe mai multi ani. Si uite asa, incet-incet am trecut de la plimbari "de cartier" sau "subtirele" (prin numarul de participanti) la veloexpeditii. Pentru ca suntem oraseni, obisnuiti cu un anumit confort, nu am dorit sa renuntam la el. Asa s-a cristalizat ideea noastra TOTAL originala - pana in prezent necopiata de nimeni - de transport cu microbuzul si remorca in care sa ne depozitam toate biclele.

VELOEXPEDITII & VELOGHERILA URBANA:

1. "Babele pe bicicleta", a avut loc pe duminica 03.07.2011 cu vreme urata, ploaie, insa multa voie buna. Au fost 17 participanti, iar evenimentul pe FB il gasiti aici:

From "Babele pe bicicleta"


2. "Bucegi Adventure ver. 1.0", s-a desfasurat duminica 10.03.2011, mult mai aventuroasa, in care era sa ramanem pe la jumatatea urcarii spre platoul Bucegilor fara microbuz. Ca numar de participanti am fost 18, iar evenimentul pe FB este aici :D

From Bucegi Adventure 2011, ver. 1.0


3. Pedaland prin Piatra Craiului, cea mai aventuroasa, frumoasa si totodata obositoare actiune. S-a intins pe doua zile 20-21 August 2011. Am participat 14, iar evenimentul pe FB il gasiti aici:

From Pedaland prin Piatra Craiului - ver. 1.0

Am urcat mult (push-bike), am strabatut pe/pe langa bicicleta niste locuri absolut fabuloase, am coborat prin niste viroage numai potrivite pentru concursuri de downhill. Din cate stim noi, suntem primii care am urcat cu bicicletele pana sub coama Muntilor Piatra Craiului...

From Pedaland prin Piatra Craiului - ver. 1.0

4. Ziua Europeana fara Masini, face parte din "Saptamana europeana a mobilitatii", la care participa mii de orase si municipii din intreaga Europa si din afara acesteia. Cu aceasta ocazie se organizeaza manifestari sportive, culturale etc care atrag atentia asupra impactului negativ pe care-l are poluarea generata de masini asupra sanatatii locuitorilor din marile aglomerari urbane. Manifestarile sportive au loc pe bulevardele centrale ale marilor metropole. Prin aceasta actiune am dorit sa incurajam mersul pe bicicleta, ca mijloc de transport eco si mai ales, sa lansam urmatorul semnal catre soferi: BICICLISTII SUNT PARTEA NEPOLUANTA A TRAFICULUI DIN BUCURESTI! Am fost cam 50-60 la actiuniele derulate in parc si cam 150-180 pe traseul strabatut pe bicicleta.

From Ziua Europeana fara Masini, Bucuresti 2011

5. "Cu bicla prin Muscel", a avut loc duminica 25 Septembrie 2011, am participat 18 biciclisti si am strabatut niste locuri incantatoare. Evenimentul pe FB, aici.

From Cu bicla prin Muscel

6. Bucegi Adventure ver. 1.1, super veloexpeditie, vreme frumoasa, locuri strabatute fabuloase, am coborat de pe platoul Bucegilor prin padure pana pe malul lacului Bolboci printre brazi, fara poteca - insa cu bicicletele dupa noi. Ca numar de participanti, am fost 18, iar evenimetul pe FB a fost aici. Impresiile oficiale despre actiune le gasiti aici.

From Bucegi Adventure ver. 1.1


7. Bicicleala de Brumar - data fiind vremea din ce in ce mai rece si datorita unei bune colaborari cu conducerea Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, am inceput sa frecventam Tehnic Clubul, sediul central al FTMB. Si astfel a aparut prima actiune de velogherila urbana. Am participat 28 de biciclisti, ne-am plimbat pe un traseu de 14 km, la sfarsit am baut un vin fiert dres cu mirodenii. Impresii despre eveniment, aici

From Bicicleala de Brumar

8. 11.11.11. Vine sfarsitul lumii? Daca asa este, macar sa ne prinda pedaland... :D Pornind de la aceasta idee, Steluta Cristina si Danny impreuna cu noi, Clubul Biciclistilor, am organizat o bicicleala pe un traseu de 14 km prin Capitala, urmata de binecunoscutul vin fiert si dres cu mirodenii, pentru incalzire. Am participat cam 35 de oameni, evenimentul pe FB il gasiti aici iar impresiile oficiale, aici...

From 11.11.'11

9. "Pedaleaza pentru toleranta" - cu ocazia Zilei Internationale a Tolerantei, pe 16 Noiembrie 2011, Clubul Biciclistilor a dorit sa atraga atentia asupra problemei care afecteza pe noi: intoleranta soferilor fata de biciclistii din trafic. Am participat la o plimbare pe doua roti prin Bucuresti, pe un traseu de 11 km lungime, urmata de o discutie despre toleranta la Tehnic Club - sediul central al FTMB. Am fost 34 de biciclisti, evenimentul pe FB il gasiti aici, iar impresiile de la eveniment le gasiti aici.

From Pedaleaza pentru Toleranta

10. "Veloparty de Ziua Nationala a Romaniei" - a avut loc pe 02 Decembrie 2011, iar in final, din cauza mirosului de ceafa si mici de pe gratar, am renuntat cu totii - la unison - la plimbarea propusa pe biciclete si am ramas in jurul gratarului... :D Evenimentul pe FB il gasiti aici, iar impresii despre eveniment aici:

From VeloParty de Ziua Nationala a Romaniei

Principalul castig al nostru din aceste actiuni a fost marirea cercului de prieteni, iubitori ai naturii si bicicletei, iar cel secundar - am invatat cum sa ne descurcam izbindu-ne de tot felul de probleme insolite si avand doar doua posibilitati unanim acceptate: evitarea sau in cel dificil caz, rezolvarea / remedierea...